Loading...
Werkwijze2018-06-11T10:45:49+00:00

Werkwijze geïnspireerd door Japan

5S, LEAN, opruimen, sorteren, schikken, schoonmaken, standaardiseren, In stand houden, methode, methodiek, werkwijze, Woerden

De 5S methodiek

Wat is mijn werkwijze? Ik werk als professional organizer volgens de van oorsprong Japanse 5S methodiek voor opruimen:

  1. Sorteren 2. Schikken 3. Schoonmaken 4. Standaardiseren 5. In Stand houden

De 5S methode is eenvoudig en betrouwbaar, en werkt altijd. Het is een onderdeel van het bekende LEAN gedachtegoed. 5S verhoogt de productiviteit van medewerkers en daarmee ook de organisatie. Het 5S-systeem is toepasbaar in het bedrijfsleven maar ook thuis. Als je huis en werkplek blijvend opgeruimd en geordend zijn, leidt dat tot overzicht, rust en focus. Dit betekent op langere termijn ook een verhoging van productiviteit in je dagelijkse leven en op je werk.

De KonMari methode

Ook ben ik geïnspireerd door de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo en haar KonMari methode. Deze opruimmethode werkt gegarandeerd en haar vouwtechniek voor kleding is enorm ruimtebesparend. Daarom heb ik deze methode toegevoegd aan mijn werkwijze. Tijdens het schikken van de spullen, oftewel zo opruimen dat je ze snel kunt vinden, maak ik zoveel mogelijk gebruik van haar technieken. En als je je kleding ook zo mooi, strak en klein wil kunnen vouwen, kan ik je dat ter plekke leren.

Maar hoe werkt het organizen dan in de praktijk?

Particulier

Allereerst spreken we via mail of telefonisch kort door wat jouw wensen zijn en plannen we een afspraak bij jou thuis in. Hier zijn uiteraard geen kosten aan verbonden. Vervolgens bespreken we bij jou thuis wat jij graag anders of beter zou willen en wat op dit moment wél goed werkt en wat niet goed werkt. Dan geef ik aan wat mijn actieplan is en welke eindresultaten in welk tijdbestek we kunnen bereiken. Samen komen we daarna overeen wat mijn dienstverlening aan jou zal zijn. Vaak gaan we direct al enkele uren aan de slag.

Zakelijk

Na kort mail- of telefonisch contact, maken we een afspraak om door te spreken wat de dienstverlening van Opruimcoach Groene Hart aan uw organisatie zal zijn. Hier zijn uiteraard geen kosten aan verbonden. Na goedkeuring van de offerte, wordt/worden een datum/data ingepland.

Ik hou rekening met jou

Tijdens het hele opruimproces hou ik rekening met hoe JIJ werkt en welk systeem bij jou past en hoe jij het liefst woont en werkt. Ook vind ik het ook heel belangrijk dat jij je op je gemak voelt: ik vel geen oordeel. Ik ben van mening dat de oorzaak grotendeels zit in dingen als een onpraktisch bergruimte, een verwarrend systeem, meer spullen dan bergruimte of een hoge werkdruk. Niet jij, jij kunt echt georganiseerd zijn en blijven. Je hoeft je dus nergens voor te schamen.

Ik noem nooit namen of adressen tegen buitenstaanders en behandel alles wat tijdens een bijeenkomst wordt besproken als strikt vertrouwelijk.

Marie Kondo, KonMari, methode, methodiek, vouwen, ruimtebesparend, werkwijze, Woerden

Mijn achtergrond

Vivian Hessels Opruimcoach Groene Hart

Na mijn studies Algemene Letteren en Algemene Taalwetenschap aan de Universiteit Utrecht heb ik achttien jaar in de ICT-sector gewerkt, waarvan de laatste vier jaar als coördinator van een ICT-helpdesk. Welke opdracht het ook was, altijd had het te maken met het verbeteren van IT-beheerprocessen. De laatste paar jaren ben ik daarbij in aanraking gekomen met nieuwe methodieken als SCRUM, LEAN en AGILE. In eerste instantie om software beter te ontwikkelen, later ook om de algehele bedrijfsprocessen te verbeteren.

De opgedane ervaringen en vaardigheden van het bedrijfsleven heb ik goed kunnen inzetten voor mijn eigen bedrijf. Als professional organizer kan ik met mijn resultaatgerichtheid en passie voor effectieve en gestructureerde processen mensen helpen meer structuur, rust en productiviteit in hun leven aan te brengen. Ik ben opgeleid tot professional organizer bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers. Tevens ben ik lid van deze beroepsvereniging.

Ik vind het heerlijk om mensen hiermee te helpen. Het is erg fijn om te zien en te horen dat mensen na een sessie opgelucht zijn en zich veel lichter voelen. Vaak geven ze aan dat ze nu weer overzicht hebben en zelf verder kunnen. En dat het fijn is met iemand te kunnen sparren en je twijfels neer te kunnen leggen. Samen komen we er altijd uit. Je bent weer klaar voor de toekomst!

Werkwijze, werkwijze, opruimen, methode, Woerden
Loading...
Neem contact op